Gezond gamen

Games dragen ook bij aan gezondheid en persoonlijke ontwikkeling

Uit onderzoek is  gebleken dat het actief gamen een positieve bijdrage levert aan de fysieke en psychische  gezondheid  van o.a. mensen met sociaal-motorische problematiek, zoals autisme of ADHD.

Bij games zijn bijvoorbeeld de spelregels heel duidelijk. Zo kan er maar één de winnaar zijn. Games maken ook geen onderscheid in wie je bent of hoe je eruit ziet. Iedereen is gelijk. De mogelijkheid om vals te spelen kennen games niet. Dus iedereen kan winnen. Zaken waar kinderen en jongeren met autisme erg gevoelig voor zijn. Kinderen en jongeren met ADHD daarentegen zijn snel verveeld. Zij beschikken over tomeloze energie en moeten continue worden uitgedaagd. Games  dagen hen uit om telkens hun high score te verbeteren en zijn daarom verleidelijk om te blijven doen. En vergeet niet ze worden er ook behoorlijk moe van.

Onze ambitie is om in samenwerking met zorgaanbieders, ontwikkelings- en sporttherapeuten speciale bewegings-programma’s voor specifieke doelgroepen te ontwikkelen, zodat de games niet alleen maar voor de fun zijn, maar ook nog een bijdragen leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van iemand met een fysieke en/of geestelijke beperking. Het uiteindelijke doel is te komen tot een win-win situatie